På måndagar kan det behövas lite extra gott för att fira vardagen! Här kommer ett tips och recept på en väldigt god kaka att frossa i.
Mjölkchoklad-
kladdkaka
200 gram smör
200 gram finhackad mjölkchoklad
2 dl strösocker
3 ägg
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
Florsocker och jordgubbar till garnering
Smält smöret och blanda i chokladen. Blanda chokladsmöret med socker och ägg och rör om ordentligt. Sikta över övriga ingredienser genom en tät sil och blanda. Smörj en springform med 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter i 200 grader. Låt svalna. Garnera gärna med florsocker och och en halv jordgubbe per bit. (Recept från "Stora boken om desserter och bakverk" av Claes Karlsson)
Hoppas ni gillar den!
Hur god som helst /Lotte
SvaraRaderaDen blev lyckad :)
SvaraRadera