måndag 26 mars 2012

Våffeldagen!

Igår var det den 25 mars, vilket innebar att det också var våffeldagen!
Vad kan väl vara bättre än att äta en frasig våffla med grädde och sylt i det vackra vädret en söndagseftermiddag?

Dagen har uppkommit genom att vi i folkmun har omformat den
kyrkliga "vårfrudagen" till "våffeldagen".


Recept på frasvåfflor:

4 dl grädde
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
25 gram smält smör
3 dl kallt vatten eller mineralvatten
1/4 tsk salt


För dig som inte åt några igår har du något gott att se fram emot, sätt dig i solen och njut, för det tänker vi göra!

2 kommentarer:

  1. Här var det våfflor igår också, jättegott med strösocker på. Fint fat förresten.

    SvaraRadera
  2. Massor med socker ska det vara! Längre fram kan vi visa hur man gör faten, skoj att du tyckte det var fint!

    SvaraRadera